Direktlänk till inlägg 16 januari 2018

Alicante eller Malaga?

Av Anders Björk - 16 januari 2018 10:27

I Spanien råder det verkligen ingen brist på trevliga städer att semestra i. Två av de allra mest populära orterna för de som vill ha sol och bad i kombination med bra stadsutbud och närhet till golf, är Alicante och Malaga. Så vilken av dessa städer ska man då åka till?


Alicante

Här hittar man vackra stränder, en fin marina och en gammal vacker stadskärna som består av smala gator som är belagda med kullerstenar, mysiga kaféer och restauranger, en gammal fästning på toppen av kullen och stora köpcentrum som man gärna besöker för att få en paus från den heta solen mitt på dagen.


Malaga

Malaga är en stor stad och kanske inte fullt så charmig som Alicante. Men även här är det en stad-semester med en sol- och badsemester. Men du måste välja vart du ska bo: nära stranden eller i centrum, de är inte så nära varandra som i Alicante. För att ta dig mellan staden och stranden får du åka kollektivt eller promenera i ca 30 minuter.

I Alicante går du bara ca 10-12 minuter från stranden till stan större delen av vägen är gågata.


Väder och temperatur
Det kan vara lite varmare i Malaga än i Alicante under vintermånaderna och säkert mycket varmare under sommartiden. Malaga är också full av köpcentrum, konsertsalar, museer. Så i Malaga kan man utan problem sysselsätta sig oavsett vilken del av året man reser hit.


Havsvattentemperaturen i Alicante är en av de varmaste i Spanien man kan bada i havet från maj till slutet av september och ibland även en bra bit in i oktober. Färgerna på havet är helt otroliga; sanden är fin och mjuk och det finns inga starka strömmar i Alicante. Stränderna känns överlag renare i Alicante jämfört med Malaga.


Stränder
I Malaga finns det varningsskyltar som varnar för strömmarna. Om man inte är en väldigt bra simmare ska man se till att hålla sig nära stranden, särskilt de dagar då strömmarna är extra starka.

Färgen på sanden i Malaga är gulbrun, sanden här är blandad med grus. Överallt på stranden i Malaga kommer du att kunna ta en dusch för att skölja av saltvattnet, att använda duscharna är gratis. I Alicante finns det inga duschar på stränderna.


Mat

Att handla mat är billigare i Malaga än i Alicante. Prisskillnaden är inte jättestor, men den märks. Om du älskar färsk mjölk är det bra att veta att det är nästan omöjligt att hitta färsk mjölk i Malaga under sommaren, då finns det bara UHT-mjölk.

Frukost på de lokala kaféerna (kaffe och croissant) kostar någonstans mellan 6 och 10 Euro, beroende på hur nära kaféet ligger stadens centrum. Lunch går lös på cirka 10 euro per person om man väljer dagens lunch, Menu del dia, vilket inte alla restauranger har.


#resa #malaga #alicante

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Björk - Måndag 7 juni 13:14


    Marbella i södra Spanien är en livlig kuststad med ett stort antal sandstränder, en charmig gammal stadskärna och ett spännande nattliv. Det är lätt att ta sig hit från hela Europa. Tillsammans med golf, vattensporter och den fascinerande ...

Av Anders Björk - Tisdag 20 april 10:01

Grekland har nu tagit bort kravet på att man måste sitta i karantän när man reser till landet. Förut har man behövt sitta i karantän i sju dagar innan man får vistas i landet. Nu räcker det med ett vaccinationsintyg eller negativt PCR-test utfärdat i...

Av Anders Björk - Måndag 5 april 14:16


  Skopelos är en vacker ö som ligger mellan Skiathos och Alonissos. Denna vackra ö med sin orörda charm gör Skopelos till en riktigt trevlig ö. Konstigt nog är den inte så populär som den kanske borde vara. Men det är ju bara ett plus att inte all...

Av Anders Björk - 7 december 2020 15:17


  Amorgos är en grekisk ö som du förmodligen aldrig har hört talas om, men du kommer sannolikt att bli intresserad av att åka dit när du har läst klart den här texten.   Amorgos är en relativt stor ö i Kykladernas med cirka 2000 invånare. Det ...

Av Anders Björk - 22 januari 2020 13:43


  Funderar du på att resa till Grekland i sommar? Då måste vi tipsa om Samos som är en underbar ö. Den är tillräckligt stor för att det ska finnas mycket att se och uppleva och samtidigt tillräckligt liten för att du ska ha tid att göra det i ett lug...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se