Direktlänk till inlägg 16 januari 2018

Alicante eller Malaga?

Av Anders Björk - Tisdag 16 jan 10:27

I Spanien råder det verkligen ingen brist på trevliga städer att semestra i. Två av de allra mest populära orterna för de som vill ha sol och bad i kombination med bra stadsutbud och närhet till golf, är Alicante och Malaga. Så vilken av dessa städer ska man då åka till?


Alicante

Här hittar man vackra stränder, en fin marina och en gammal vacker stadskärna som består av smala gator som är belagda med kullerstenar, mysiga kaféer och restauranger, en gammal fästning på toppen av kullen och stora köpcentrum som man gärna besöker för att få en paus från den heta solen mitt på dagen.


Malaga

Malaga är en stor stad och kanske inte fullt så charmig som Alicante. Men även här är det en stad-semester med en sol- och badsemester. Men du måste välja vart du ska bo: nära stranden eller i centrum, de är inte så nära varandra som i Alicante. För att ta dig mellan staden och stranden får du åka kollektivt eller promenera i ca 30 minuter.

I Alicante går du bara ca 10-12 minuter från stranden till stan större delen av vägen är gågata.


Väder och temperatur
Det kan vara lite varmare i Malaga än i Alicante under vintermånaderna och säkert mycket varmare under sommartiden. Malaga är också full av köpcentrum, konsertsalar, museer. Så i Malaga kan man utan problem sysselsätta sig oavsett vilken del av året man reser hit.


Havsvattentemperaturen i Alicante är en av de varmaste i Spanien man kan bada i havet från maj till slutet av september och ibland även en bra bit in i oktober. Färgerna på havet är helt otroliga; sanden är fin och mjuk och det finns inga starka strömmar i Alicante. Stränderna känns överlag renare i Alicante jämfört med Malaga.


Stränder
I Malaga finns det varningsskyltar som varnar för strömmarna. Om man inte är en väldigt bra simmare ska man se till att hålla sig nära stranden, särskilt de dagar då strömmarna är extra starka.

Färgen på sanden i Malaga är gulbrun, sanden här är blandad med grus. Överallt på stranden i Malaga kommer du att kunna ta en dusch för att skölja av saltvattnet, att använda duscharna är gratis. I Alicante finns det inga duschar på stränderna.


Mat

Att handla mat är billigare i Malaga än i Alicante. Prisskillnaden är inte jättestor, men den märks. Om du älskar färsk mjölk är det bra att veta att det är nästan omöjligt att hitta färsk mjölk i Malaga under sommaren, då finns det bara UHT-mjölk.

Frukost på de lokala kaféerna (kaffe och croissant) kostar någonstans mellan 6 och 10 Euro, beroende på hur nära kaféet ligger stadens centrum. Lunch går lös på cirka 10 euro per person om man väljer dagens lunch, Menu del dia, vilket inte alla restauranger har.


#resa #malaga #alicante

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Björk - Fredag 12 jan 13:25


Semester på Karpathos i början eller slutet av turistsäsongen blir automatiskt en rätt slö och härlig tillställning. Det finns inte så många turister att knö med och man behöver inte skynda sig till stränderna för att få en plats och man behöver i...

Av Anders Björk - 14 december 2017 13:33


  Har du hört talas om Kos i Grekland men är osäker på om det är något för dig? Kanske kan det här inlägget hjälpa dig på traven.   På Kos föddes läkekonstens fader Hippokrates. Han föddes omkring år 460 f.Kr. Och självklart finns det mycket s...

Av Anders Björk - 14 december 2017 13:21


  Om du står i valet och kvalet kring om du ska åka till Korfu eller Parga kommer här en liten hjälp på traven kring hur du ska tänka.   Parga är en stad på fastlandet i Grekland. Man flyger till Preveza och åker sedan bil eller buss en timme ...

Av Anders Björk - 31 maj 2017 14:17


  För dig som funderar på att åka till Naxos i sommar kommer här fem tips på vad man kan göra när man är på ön.   1. Njut av stränderna (förstås!)Den västra sidan av Naxos har de bästa stränderna. Från Agios Georgios och Agios Prokopios ner t...

Av Anders Björk - 15 maj 2017 15:00

Torrevieja är den spanska lilla fiskebyn som under de senaste årtiondena vuxit sig till en stor och omtalad turistort. Staden är vackert belägen längs med Costa Blanca-kusten, knappt 50 km från Alicante, och är också centralort för södra Alicante-pro...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se