Direktlänk till inlägg 7 juni 2021

Mångsidiga Marbella

Av Anders Björk - 7 juni 2021 13:14

 


Marbella i södra Spanien är en livlig kuststad med ett stort antal sandstränder, en charmig gammal stadskärna och ett spännande nattliv. Det är lätt att ta sig hit från hela Europa.


Tillsammans med golf, vattensporter och den fascinerande historien, finns det verkligen något för alla i Marbella. Till och med Sierra Blanca-bergen ligger nära, vilket ger en fantastisk kuliss till staden. Det är ju en av de mest kända badorterna i Spanien och särskilt populär bland brittiska turister. Och även om Marbella länge har förknippats med glittriga strandfester och glamorösa jetsetare, finns det så mycket mer att göra i Marbella än att bara dricka och festa.


Den vackra badorten ligger nära flera andra stora städer, bland annat Malaga, Cádiz och Sevilla - som alla erbjuder mängder av historiska och kulturella sevärdheter. Marbella ligger också mycket nära den populära och välmående staden Puerto Banus, som är väl värd ett besök, om så bara för att glo på alla lyxbilar och megayachter som finns här.


Även om Marbella är en modern stad är den full av historia, stadens anor går tillbaka till 1600 f.Kr så man kan lugnt säga att det finns ett stycke historia att hitta i varje hörn av "gamla stan", med sitt moriska slott och det berömda torget "Orange Square". Den historiska gamla stadsdelen med den andalusiska/muriska blandningen finns fortfarande kvar med sina blomstersmyckade balkonger och smala gator.


Golden Mile är en sträcka på fyra mil mellan Marbella och Puerto Banús, där man förutom en vacker promenad längs havet också hittar några av de pampigaste husen i Marbella.


Om du älskar golf har Marbella spektakulära golfbanor som har designats av bland andra Seve Ballesteros, Peter Alliss och Clive Clark. Det finns mer än 40 förstklassiga banor att spela på på Costa del Sol, vilket gör det till ett perfekt resmål för golfentusiasten. 


Cirka 15 minuter från Marbellas centrum ligger hästkapplöpningsbanan Hipodromo Mijas Costa. Den nyligen byggda allvädersbanan har tävlingar under hela året, inklusive kvällslopp med strålkastarljus på sommarhelgerna. Vid banan finns också gott om underhållning med barer, musik och restauranger.


Tröttnar man på sol och hav så är Marbella också den perfekta basen för att besöka den berömda spanska skidorten Sierra Nevada. Det tar cirka 1,5 timme med bil att köra dit.


Läs mer om Marbella här


#marbella #spanien #resa

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Björk - 15 oktober 2023 19:25


  Att bo vid Medelhavet är en dröm för många tack vare det behagliga klimatet, de vackra stränderna och den rika kulturen. Men alla europeiska Medelhavsländer är inte lika dyra att leva i. Här presenterar vi tre europeiska länder vid Medelhavet dä...

Av Anders Björk - 28 augusti 2023 10:35


  Florens, ofta kallad konstens och renässansens vagga, är en stad som är lika rik på historia som den är på nutida kultur. Belägen i hjärtat av Toscana, Italien, erbjuder denna enastående stad en blandning av arkitektoniska mästerverk, världsberö...

Av Anders Björk - 6 maj 2023 11:57


  Att filma med drönare på semestern blir alltmer populärt och kan skapa fantastiska minnen från din resa. Om du planerar att använda en drönare på under 7 kg inom EU för att filma och endast använda filmerna för privat bruk, finns det några regle...

Av Anders Björk - 19 april 2023 16:05


  Välkommen till Mykonos, denna hypnotiska grekiska ö, där tradition möter modernitet i en förtrollande dans. Denna kykladiska skönhet, känd för sina kritvita byggnader som kontrasterar med det azurblåa havet, är ett paradis för alla sinnen. Här k...

Av Anders Björk - 14 april 2023 16:27


  Säg Toscana och måna tänker då genast på fantastiska vingårdar och viner. Och vad kan vara mer lockande än att utforska dessa vackra landskap på egen hand, njuta av solen och smaka på några av de mest utsökta viner i världen?    För att börj...

Skapa flashcards